Merkkien palautusohjeisto

Takaisin

Jos löydät merkillä varustetun kalan, tältä sivulta löytyy ohjeita, miten toimia merkin palauttamisessa. Tornionjoessa siikoja merkitään Kesäsiikahankkeessa kahdella erityyppisellä merkillä.

Kuva: Alpo Huhmarniemi
Radiolähetinmerkki

Noin 50 kutumatkalla olevaa vaellussiikaa saa selkäeväänsä pyöreän radiolähetinmerkin, jossa on antenni. Radiolähetinkalojen kulkua seurataan jokivarressa olevilla seuranta-asemilla ja erikseen tutkijoiden tekemillä seurannoilla.

Lisäksi hankeaikana noin 1000 vaellussiikaa merkitään kirkkaankeltaisella ankkurimerkillä, jossa on mustin kirjaimin merkittynä kirjain- ja numerokoodi. Ankkurimerkeillä selvitetään kalojen vaellus- ja pyyntialueita.

Jos saat saaliiksi tai löydät radiolähettimellä merkityn vaellussiian, voit päästää sen takaisin veteen, mikäli kala on hyvässä kunnossa. Jos siika on heikossa kunnossa tai haluat pitää kalan, palautathan radiolähettimen pyyntipaikka- ja aikatietojen kera Kesäsiikahankkeen henkilöstölle.

Erkki Jokikokko, puh. +358 20 575 1811

Jarno Niskala, puh. +358 40 646 3325

Thomas Hasselborg, puh. +46 10 225 5307

IMG_8716 (1)

Jos saat saaliiksi keltaisella ankkurimerkillä merkityn kalan, löydät palautusohjeet TÄÄLTÄ. Palkkio 5 euroa voidaan maksaa suomalaisille pankkitilille.

 

 

 
Takaisin