Lippo2018

Tornionlaakson kesäsiika -hanke järjesti syyskuussa 2018 suuren kansainvälisen kalastusperinnefestivaalin yhteistyössä Pohjois-Karjalaisen Lumimuutos  osuuskunnan ja muiden aktiivisten kalastukseen liittyvien EU-hankkeiden kanssa. Festivaali keräsi yli 150 osanottajaa. Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille ja osallistujille!

SEMINAARIMATERIAALIA:

Ohjelma Suomi

Tero Mustonen, Puruvesi Video

Lippo2018 – welcome

Lippo2018-Round Table

Lippo2018-Statements e.g. Keynotes

Lippo2018-Communities and Traditions

Sikens lekvandring Länsstyrelsen Lippo 2018

Tornio 07092018

рыболовство Казым

презентация 1

Древнейший традиционный вид рыбалки у якутов-

TATSUZAWA

Kolyma region

greenland-Aalisarneq

Carnikava Lamprey_1

Seuraa uutisia tulevasta Hanti-Mansiassa Siperiassa 2020 järjestettävästä kalastusfestivaalista ja lue lisää Lippo2018 kuulumisia Osk Lumimuutoksen sivuilla:  Snowchange Cooperatives’ site.

****

Elävä kalastusperinne on keskeisessä asemassa tapahtumassa
Kesäsiika-hankkeen siikagaala on kerännyt vuosittain 100-250 osallistujaa Väylän varrelta. Kesäsiika on nyt yhdistänyt voimansa kansainvälisiä perinnekalastusfestivaaleja järjestävien tahojenkanssa, ja Tornioon odotetaan syksyllä runsaasti kansainvälisiä vieraita niin Itä-Siperiasta, Japanista, USA:sta kuin Euroopastakin.

fest13.jpg

Kalastajilta kalastajille
Festivaalin kehitti vuonna 2011 kaupallinen kalastaja Olli Klemola Pälkäneeltä. Ensimmäinen festivaali järjestettiin syys-kuussa 2014 Suomessa, toinen syyskuussa 2016 Lena-joella Itä-Siperiassa. Festivaalit ovat saaneet laajaa huomiota kansainvälisesti.

Tapahtuman keskeisin ajatus on saattaa yhteen ammatti- ja perinnekalastusyhteisöjen edustajia ja nostaa perinnekalastuksen arvostusta. Myös tutkijat ja muut sidosryhmät ovat tervetulleita osallistumaan tapahtumaan. Festivaalit ovat olleet merkittävä foorumi, jossa kalastajat voivat vaihtaa ajatuksia suoraan kalastukseen, elinkeinoon, perinteeseen ja luontoon liittyen perinnekalastuksen ylläpitäjien välillä. Festivaalin järjestävät kalastajat kalastajille.

Lippo - Festival of Northern Fishing Traditions logo vertical wi

Jokivarressa kuhisee 6.-8. syyskuuta

Peräpohjolan Opistolla järjestetään 7.9.2018 Lippo2018 kalastusperinnekonferenssi. Konferenssissa on simultaanitulkkaus kolmella kielellä, suomi, ruotsi ja englanti. Päivämäärä kannattaa jo laittaa ylös kalenteriin.

Paikalle saapuvat vieraat pääsevät konferenssin lisäksi tutustumaan Tornionlaakson maakuntamuseossa juuri tuolloin käynnissä olevaan Siika ja meänmaa –näyttelyyn ja Kukkolankosken siikamarkkinoille. Myös Ruotsin puolen koskialueilla vieraillaan. Kukkolankosken siikamarkkinoilla on osallistujilla mahdollisuus tutustua elävään kalastuskulttuuriin rajajoen maisemassa lippomiesten toimiessa isäntinä. 10 -15 ilmoittautunutta ja arpomalla valittua festivaalivierasta pääsevät myös omakohtaisesti testaamaan uudenlaista Pyydä paista nauti omavarrassiikasi elämyspalvelua Kukkolankosken lippomiesten kokeneessa ohjauksessa.

EYCH2018_Logos_Green-FI-300

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s