SiikaSeikkailu – kalastusleiri komeissa koskimaisemissa

Tornionlaaksolaiset nuoret kohtasivat yhteisellä kalastusleirillä, kun kymmenkunta 11-12-vuotiasta nuorta kokoontui elokuun lopulla oppimaan kalastustaitoja ja tutustumaan toisiinsa. Kesäsiikahanke järjesti suositun kalastusleirin yhdessä Tornion nuorisotoimen kanssa.

Ryhmä nuoria Suomen ja Ruotsin puolelta kokoontui sateisena iltapäivänä Ruotsin Korpikylän Harjun kartanoon Tornen pariskunnan vieraiksi. Ruokailun jälkeen lähdettiin tutustumaan lippoukseen ja kylän historiaan Matkakoskelle. Lena Antti kertoi ja hänen veljensä Jan Antti näytti, miten lipotaan. Kaikki halukkaat pääsivät kokeilemaan lippousta. Kalastuksen jälkeen valmisteltiin siika savustuspöntössä paistettavaksi. Pihalla käyskenteli myös kanoja, jotka saivat osakseen kaikkien huomion ja kanan tai kukon sylissä pitäminen oli hauskaa. Siian kypsyttyä oli aika nauttia hieno päivällinen, jossa herkullisen savusiian lisäksi oli kastepottua puikulaperunoista. Illalla leikittiin ja pelattiin monenlaisia leikkejä ja pelejä ja vietettiin aikaa raikkaassa elokuun illassa.

Seuraavana aamuna aamiaisen jälkeen oli vuorossa Kukkolankosken kalastuspolku. Ryhmä kokeneita urheilukalastajia oli odottamassa nuoria. He opastivat perhokalastuksen saloja ja tekniikkaa, minkä jälkeen nuoret saivat kokeilla oppeja käytännössä. Monilla oli omat heittovavat mukana ja ne, joilla ei ollut, saivat lainata välineitä. Valitettavasti kenelläkään ei napannut, mutta hauskaa oli siitä huolimatta. Aurinkoinen päivä päätettiin nauttimalla maukasta lounasta grillipaikalla.

********

 

Siikaseikkailu flyer A4_ FIN ver3.jpg