Kesäsiika kohtaa Innomaratonin

1 2 3Innomaraton on yli 10 vuotta toiminnassa ollut konsepti, jossa Lapin AMKin eri osaamisalojen opiskelijat innovoivat, monialaisissa ja monikulttuurisissa tiimeissä, toimeksiantoihin uusia ideoita. Kevään 2016 toteutuksessa on mukana noin 70 opiskelijaa liiketalouden, kulttuurin sekä tietojenkäsittelyn koulutusohjelmista ja ympäri maailmaa. Innomaratonin tiimit koostuvat yleensä viidestä opiskelijasta. Opettajat sekä toimeksiantajan edustajat sparraavat ja auttavat tiimejä keksimään uusia tapoja lähestyä annetun toimeksiannon haastetta uusista näkökulmista. Opiskelijat hakevat myös toimeksiantoon taustatietoa ja teoriaa tukemaan innovointia sekä ideointia.

Tornionlaakson kesäsiika tarjoaa Innomaratonin osallistujille keväällä 2016 viisi toimeksiantoa:

  • sisältösuunnitelma hankkeen nettisivuilla olevalle kohtaamispaikalle, jossa hankkeen eri kohderyhmät yhdessä toimivat,
  • liikkuvan näyttelyn eri elementtejä ja sisältöä sekä kesäsiikajuhlien layout,
  • mobiilipeli, jonka avulla pystytään kuvaamaan Tornionjoen perinnekalastusta,
  • miten lapsia voidaan tutustuttaa Tornionjoen perinnekalastukseen Kukkolankosken ympäristössä, esimerkiksi lasten rastit -tyyppisten tehtävien puitteissa,
  • miten nuoret saadaan innostumaan Tornionjoen perinnekalastuksesta sekä perinnetiedosta.

Kesäsiika saa käyttöönsä 70 hankkeen kohderyhmään kuuluvan opiskelijan näkökulmat ja ideat eri toimeksiantoihin. Samalla opiskelijoiden perinnekalastus- ja kulttuuriperintötietoisuus kasvaa.

Innomaratonissa järjestetään 12 tunnin innovointitapahtuma, jossa paikalla ovat niin opettajat kuin toimeksiantajat. Innovointitempauksen jälkeen opiskelijatiimit työstävät ideansa valmiiksi ja esittävät ne Mercurian salissa (Tornion yhteislyseon lukio, Kauppakatu 29) järjestettävässä avoimessa tapahtumassa 20.4. klo 9–15 Suomen aikaa.

Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita kuuntelemaan, mitä tiimit ovat keksineet!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s